Festivalerna 2016 som du inte får missa!

Festivalsommaren för i år är nu över gällande 2015 men det stoppar inte oss att tipsa om kommande år. Vad händer 2016? Vilka festivaler ska man inte missa nästa år? Vi är ute i god tid och tipsar er redan nu!

Bråvalla festival i Norrköping

Bråvalla festivalen har växt sig otroligt stor på senare år, det är en festival som drar hit några av världens största artister och människor strömmar dit varje år. Festivalen drar igång den 30 juni 2016 och avslutas den 2 juli. 2014 slog man rekord i antalet besökare på festivalen då hela 56000 personer flockades för att se bland annat Iron Maiden, Kanye West och The Offspring spela. Vad som kommer på 2016 års festival är inte klart än men vi vet att ni inte kommer att bli besvikna.

Sweden Rock i Sölvesborg

Vi tänkte ta två rockfestivaler på raken och vi startar med den populäraste av alla enligt besökarna. Det är Sweden Rock som går av stapeln i Sölvesborg, Blekinge vare år. Den kommer att hållas mellan den 8 – 11 juni 2016. Festivalen har en lång historia bakom sig och man började redan 1992 fast då gick den under ett annat namn. Sweden Rock har gästats av världens största rock band och här en är blandning av dem som har spelat på festivalen under alla dessa år.
Kiss, Black Sabbath, Guns n’ Roses, Rush, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Accept, Alice Cooper, Soundgarden, Mötley Crüe, Scorpions, Volbeat, ZZ Top, Sabaton, In Flames plus många fler…

Getaway Rock I Gävle

Detta är den yngre av rockfestivalerna I Sverige men en festival som har blivit populär bland besökare. Dels tror vi att det har med läget att göra. Många festivaler brukar koncentrera sig till nedre delen av Sverige men Getaway Rock hålls i Mellansverige. Den är tre dagar lång och går i början av augusti 2016. Datumen för kommande året är inte satta men 2015 pågick festivalen mellan den 6 augusti till den 8 augusti. Troligen får vi se ett likande datum nästa år. 2015 års dragplåster var:

Status Quo
Ghost
Hammerfall
Backyard Babies
Takida

Roskilde i Danmark

En festival som hålls i granlandet Danmark och pågår i fyra dagar men den har öppet i ungefär en vecka så att besökare kan slippa stressa dit. När den gick 2015 så hade festivalen öppet mellan den 25 juni och 2 juli. Festivalens historia går så långt tillbaka i tiden som år 1971 då den först skapades. Sedan har det bara rullat på och Roskilde har lockat ungefär 100 000 besökare inklusive volontärer varje år. Hit kommer också världens bästa artister och band.

U2 (1982)
The Rolling Stones (2014)
Prince (2010)
Bob Dylan (2006)
Metallica (2003)
Nirvana (1992)

Skulle vi nämna alla världsstjärnor så skulle vi få hålla på i en evighet.

Håll er uppdaterade med nyheter om festivalerna

När vi har mer information om exakta datum samt artister så kommer vi att skriva det under sektionen ”nyheter” på vår sida.