Spelningar att se fram emot 2016 – I Sverige

Här listar vi 2016 års utvalda spelningar som vi svenskar kan gotta oss med.

Eurovision Song Contest Final 2016

Vi måste ändå passa på att tipsa om evenemanget som vi fick när Måns Zelmerlöw vann förra årets Eurovision Song Contest. Det gjorde så att Sverige hade äran att vara värd för nästa final som går i Stockholm i maj 2015. Platsen där evenemanget ska hållas är i Globen. Det går att köpa biljetter redan nu. Finalen kan säljas slut på ganska kort tid så det är smart att vara ute i god tid.

När: Den 14 maj 2016
Var: Globen i Stockholm

Dixie Chicks

Bandet är kanske mest kända för att dissa en viss amerikansk president. Det blev ganska tyst ett tag men nu har ni chans att se dem i Sverige, inte mindre än två gånger. Dixie Chicks har två spelningar inplanerade i Sverige nästa år.

Spelning nr 1: Den 25 april 2016 på Hovet i Stockholm
Spelning nr 2: Den 27 april 2016 i Malmö Arena

Manowar

Manowar är ett populärt amerikanskt heavy metal-band som har hållit på sedan 80-talet och nu ger man sig ut på en skandinavisk turné som kommer att vara till stor glädje för alla fans av bandet och heavy metal i allmänhet. Bandet kommer att göra två spelningar i Sverige.

Spelning nr 1: Den 5 februari 2016 i Trollhättan på Älvhögsborg
Spelning nr 2: Den 6 februari 2016 i Stockholm på Arenan (Fryshuset)

Coldplay – Kan kanske komma till Göteborg?

Det ryktas om att Coldplay ska ut på turné en sista gång och att det blir ett stopp på Ullevi i Göteborg under 2016. Än så länge är det bara rykten men det kan mycket väl bli så. Håll koll på våra nyheter om du vill ha uppdaterad information om Coldplays spelningar i Sverige.
Just nu så var det allt vi kunde bjuda på för tillfället men vi lovar att det kommer upp fler datum för artister som ska spela i Sverige. Det kan vara lite tidigt just nu när denna text skrivs men i slutet av året kommer vi att få mer information om bokningar som har skett. Vad som kommer att komma nästa år, 2016.

Vi kommer dessutom att skriva om svenska artister som ska spela. Det kan t.ex. vara om Håkan Hellström ska göra ännu en gigantisk spelning i Göteborg på Ullevi. Om det är en svensk artist som kan fylla en hel arena så är det Håkan Hellström. Han har lämnat efter sig en enorm musikskatt och är en av de bästsäljande artisterna som gör musik på svenska.

Vill du ha stenkoll på vad som händer så ska ni läsa nyhetsuppdateringarna som skickas ut här med jämna mellanrum. Kolla efter ”nyheter” i menyn så ska ni hitta dit. Där är aktuell information om spelningarna som vi har skrivit om här. Skulle det ske förändringar så meddelar vi det i nyhetssektionen.